När dröm och verklighet flyter samman

Palimpsest - ljudbokVi är väldigt glada på Fafner att kunna presentera Palimpsest av Anders Åslund! Detta var en av de noveller som, tillsammans med bl.a. Yi av Oskar Källner, blev utsedd till hederspristagare i SF-bokhandelns och Mix Förlags stora SF-novelltävling för några år sedan. Palimpsest blev sedan även översatt till engelska och publicerades i det engelska SF-magasinet Strange Horizons. Nu finns dock Palimpsest, för första gången, tillgänglig även som ljudbok på svenska. Det är en sällsam historia om dröm och verklighet, om längtan och identitet, i en framtid som är både skrämmande och välbekant:

Själen är död och kroppar byts ut som kläder, om man tillhör eliten. Nya potentiella kandidater hämtas ständigt från vildmarken, de tvättas, deras tänder fixas och all oönskad hårväxt lasras bort innan deras medvetanden raderas. Kanske skulle de vara tacksamma om de visste vilket fantastiskt liv deras kroppar kommer att få. Men ibland försvinner inte de gamla hyresgästerna helt och dröm smälter samman med verklighet när själen kämpar för att vakna igen.

Finns som e-novell och ljudbok hos alla internethandlare och streamingtjänster som Storytel, Adlibris etc, men även gratis från biblioteken.