Till Esperani-trilogin av Karolina Bjällerstedt Mickos får nytt hem hos Fafner

När Till Esperani-trilogin, som består av Mantor, Larona och Dorei, gavs ut fick de mycket god kritik och vann mångas hjärtan. De tillhörde en våg av nyskapande svensk fantasy som bröt igenom redan på tidigt 2000-tal. Idag, tack vare billigt tryck och e-böcker, finns det en uppsjö av nya verk. Dock står sig Till Esperani fortfarande väldigt bra, med sina fascinerande karaktärer, äventyr och mysterier. Fafner vill med denna satsning se till att dessa sällsamma berättelser finns tillgängliga även i framtiden, för nya läsare att upptäcka och älska.

Vem är Esperani som alla på teatern Fågelgården pratar om? Och vilka är fritänkarna, vars torn bränns ned varje år på Vårfestens afton? 

Mantor är en ung adelsman som flyr från ett krig som hans land utkämpat i generationer. Han byter identitet och blir flöjtist på en teater i det fjärran Pyros, ett kulturellt och religiöst centrum där teaterkonst och gudsdyrkan är intimt sammanflätade. 

Mantor har kommit undan kriget, men i Pyros lurar andra faror. Templet och Högsta prästinnan håller staden i ett järngrepp, och många av invånarna är beredda att göra vad som helst för att upprätthålla religionens makt. 

”Det är en svår balansgång i stämningar och intrigvägar i denna genre, det ska medges, men Bjällerstedt Mickos klarar dem galant. …interiörer och mentaliteter gifter sig, musiska utflykter och psykologiska dramer förenar sig i ett högre amalgam … författaren levererar.”
– Lennart Svensson, Svenssongalaxen

”Mantor och Larona är böcker som man gärna återvänder till och läser flera gånger. Rekommenderas varmt!”
– Ben Roimola, Enhörningen

Katarina Bjällerstedt Mickos bor i Järfälla och arbetar som kommunikatör.

Böckerna finns att beställa hos Bokus och Adlibris.