Hon som dömer

Hon som domer - med titel

I en avlägsen framtid genomgår den galaktiska civilisationen en mörk tid. Sedan fallet för 8000 år sedan, när de dåvarande stormakterna brakade samman, har ingen enskild härskare eller regim varit stark nog för att ena galaxen.

I skuggorna mellan världar döljer sig emellertid de som med avsikt håller mänskligheten splittrad, för hennes eget bästa. Men vem har rätt att väga människans hjärta? Vem har kraften att styra galaxen och avgöra dess öde? “Hon som dömer” är en novell om erövrare, förbrända världar och en förlorad mänsklighet. Men mest av allt handlar den om Ma’at, hon som dömer.

 

Sagt om Hon som dömer

”Hon som dömer av Oskar Källner är min klara favorit, en space-opera med allt vad det innebär av stora rymdstrider och långa tidsperspektiv. Källner leker in mytologi, och det känns som om han behärskar sin genre bra. Helt klart den berättelse jag tycker står sig bäst i ett internationellt science fiction-sammanhang.”
Joel Bergling på Dagens bok.

”Och liksom sin föregångare håller också denna samling hög klass, bjuder på breda fantasier och god och underhållande läsning. Många av novellerna är spännande bladvändare i sitt lilla format som Sofie Trinh Johanssons ‘Grå’ och Oskar Källners ‘Hon som dömer’.”
Clas Svahn, BTJ-häftet

”Bland de bidrag som sticker ut märks Oskar Källners ’Hon som dömer’ ett lyckat giftermål mellan rymdkrig och egyptisk mytologi.”
Close Up Magazine

”Bland alla pärlor i samlingen utmärker sig ett par lite extra. … och ”Hon som dömer” av Oskar Källner bjuder alla på klassiska men tillspetsade scenarier framförda på utmärkta sätt.”
Emma Kreu på LitteraturMagazinet

”… Oskar Källners Hon som dömer får ett hedersomnämnande.”
Officern på Fantastisk Fiktion.

”Vilka pärlor det finns i denna samling! … jag tyckte extra mycket om. Hon som dömer av Oskar Källner…”
Daniel Gunnarssonpå LitteraturMagazinet.

”Maffigast är ”Hon som dömer” av Oskar Källner. En storslagen sak med gigantiska slagskepp, främmande planeter och storskaligt rymdkrig.”
– Andreas Ljungström på Farbror Atlas

Lämna ett svar