Caradrius, den mytiska läkefågeln i ett skitigt Göteborg

CaradriusAlice är allvarligt sjuk. Själv bryr hon sig inte. Men det gör Jack. De är unga och lever i samhällets ytterkant, ett skitigt och rått Göteborg, präglat av våld, Aids-noja och droger. En av Jacks torskar berättar att Caradrius har återuppväckts. Pestfågeln som helar de sjuka ska finnas i en rivningskåk. Jack bestämmer sig för att de ska finna fågeln. Han är villig att göra vad som helst, bara Alice blir frisk. 

Vinnare av Fantastiknovelltävlingen 2017. 

”En välskriven, gripande socialrealistiskt skildring som visar att det fantastiska finns mitt ibland oss. Kombinationen av det jordnära, hudnära, blodnära och en mirakulöst botande fågel Fenix slår hål på läsarens alla försvar.”

– Ur juryns motivering

Illustration av Lars Krantz.

Finns som e-novell och ljudbok hos Storytel och alla andra streamingtjänster, samt alla internethandlare. Den går även att låna gratis via biblioteken.