Släpper 10 fantastiknoveller som ljudböcker

Under hösten kommer Fafner förlag att släppa 10 fantastiknoveller som ljudböcker och e-böcker. Planen är att släppa två noveller i veckan, i fem veckor, på tjänster som Storytel, Nextory och BookBeat, alla vanliga internetbokhandlare samt gratis via biblioteken.

Det skrivs väldigt mycket bra svensk fantastik, men det upplevs ibland som svårt att nå ut till den stora massan. Detta är ett försök att råda bot på det. Som ljudböcker och e-böcker kan novellerna läsas och lyssnas av hundratusentals människor, bara genom ett tryck på skärmen. Läs gärna mer om satsningen hos Boktugg eller Tentakelmonster.

Novellerna är skrivna av en skön blandning av rutinerade fantastikförfattare och talangfulla debutanter:

Svarta band av Jonas Larsson
Rättvis Sönderdelning av Besten Skorm av Lars Carlberg
Sjung, kära syster av Marcus Olausson
Skördad av Anna Jakobsson Lund
Bokbindaren av Andrea Lindgren
Mama Sema av Oskar Källner
Spökljus av Tobias Alfredsson
Hoppa! av Love Kölle
Emma 2.0 av Anita Mederyd
Landskap med Sententrer & Quadrillennium av A R Yngve

Imorgon den 19:e sept släpps Svarta band av Jonas Larsson, en historia om en man och hans skrämmande intelligenta kaffekokare. På fredag den 22:a kommer sedan Lars Carlbergs Rättvis sönderdelning av Besten Skorm, en berättelse som inte liknar något annat.