Idag släpps Skogens hjärta

(Detta inlägg publicerades först på Debutantbloggen)

 

Det är knappt jag kan tro att det är sant. Efter så mycket pillande och fixande är dagen äntligen här. Idag släpps Skogens hjärta.

För ett år sedan satte jag upp två mål. Jag skulle ge ut min första bok, och den skulle gå ihop sig ekonomiskt. Det första uppfylldes i april då Drakhornet släpptes. Det andra målet nåddes efter sommaren då den hade sålt så pass bra att jag fått tillbaka alla utlagda pengar. Att nu dessutom kunna ge ut en andra bok känns nästan overkligt. Det är en grym bonus!

Samtidigt har det varit mycket arbete. Ni som regelbundet läser denna blogg har kunnat följa processen med revideringar av manus, alfaläsning, betaläsning och korrläsning. Sedan har vi inlagans design, omslagsillustration och grafisk design på det. Känns nästan konstigt att det är över.

Men jag hade aldrig klarat det utan hjälp. Tack alla ni som agerat läsare och bollplank för mig under den här processen. Era tankar och reflektioner har varit ovärderliga och gjort boken så mycket bättre. Jag vill också rikta ett stort tack till alla de läsare som med ostoppbar läshunger varit på mig och undrat när tvåan kommer. Utan allt ert pepp hade jag inte orkat genomföra det här.

Nu ska jag ta det lite lugnare en tid framöver. I januari utökas vår familj med ytterligare en medlem, så jag ska spendera mindre tid framför datorn och istället lära känna denna nya lilla knodding. Men även om både författandet och förlagsarbetet kommer att gå på sparlåga för en tid, så har detta år lärt mig att man faktiskt kan sträcka sig efter sin dröm och fånga dem.

Jag kommer att skriva böcker resten av mitt liv. Nu är vägen vidöppen och där finns inte längre några hinder. Snart kommer säkert också mina tankar att återvända till Hanna och Erik. Jag är säker på att jag inte vandrat genom Kilsbergens skogar för sista gången. Tvärt om är det många idéer som ligger och pyr inför trean. Men kanske tar jag ett avbrott och skriver något helt annat emellan. Jag är lite sugen på att skriva en svensk steampunk. Det vore något!

4 svar på ”Idag släpps Skogens hjärta”

 1. Jag har precis läst ut ”Skogens Hjärta” och måste säga att jag tycker otroligt mycket om den, den och ”Drakhornet”. Min djupaste tacksamhet för ett par mycket välskrivna böcker som verkligen tog en med storm och fängslade en så att man knappt kunde sluta läsa dom.
  Är dock rätt besviken över att det aldrig blev något mer mellan Erik och Hanna och jag hoppas verkligen det blir ändring på det i den eventuella trean, tror jag talar för många då jag säger att ett djupare förhållande mellan Erik och Hanna krävs.
  Tack för mig och tack ännu en gång för ett par fantastiska böcker och hoppas inom en relativt snar framtid ännu en gång kunna sjunka ner i ett nytt äventyr med Erik och Hanna.

 2. Oskar Källner skriver:

  Hej.

  Vad kul att du tycker så mycket om mina böcker. Det gör mig väldigt glad och är en rejäl sporre, nu när jag sitter och skriver trean.

  Vad gäller Hanna och Eriks relation så kan jag tyvärr inte ge några garantier. Jag tycker ju tyvärr om att släpa mina stackars karaktärer genom helvetet innan de finner varandra, eller sig själva.

  Men jag planerar totalt åtta böcker i serien, så förhoppningsvis finns det till och med tid för så bångstyriga karaktärer som Erik och Hanna att reda ut vilka de är och vad de egentligen vill med livet. 😉

 3. Katrina skriver:

  Har precis läst Drakhornet och Skogens hjärta. Spännande! När kommer 3:an??? Vill läsa den nu! 🙂

 4. Oskar Källner skriver:

  Hej.

  Vad kul att du gillar böckerna så mycket. Jag hade egentligen planerat att släppa trean för länge sedan, men det har kommit annat i mellan (bl.a. två bebisar.) Men jag planerar att arbeta hårt med serien nu under hösten. Förhoppningsvis kan trean släppas till nästa år.

  mvh /Oskar

Kommentarer är stängda.