Bokmässan rockar!

(Detta inlägg har först publicerats på debutantbloggen)

Klockan är mycket, och jag borde egentligen sova. Men jag kan inte låta bli att lägga upp några bilder från bokmässan. Även idag har det varit fruktansvärt roligt. Jag spenderade en del tid med att dela ut flyers för Drakhornet och fick de sista böckerna sålda.

Men mestadels sprang jag omkring och pratade med folk och bara njöt av mässan. Det är verkligen fascinerande att även mot slutet av andra dagen hittade jag ständigt nya utställare bakom varje hörn. Hur lyckas man egentligen klämma in så mycket saker på den (visserligen stora, men inte helt ofattbart gigantiska) ytan?

Började morgonen med dessa två fagra damer. Till vänster, Kristina Svensson, som tillsammans med mig vann HOIs tävling och fick den stora äran att stå i deras monter. I sin hand håller hon sin humoristiska reseskildring från Wales "Jakten på den perfekta puben." Till höger har vi Erika Söderström som koordinerat hela HOIs mässverksamhet! Och det var ett jobb hon gjorde grymt bra! 🙂

 

Kristina intervjudade Sölve Dahlgren, författare till Innebandypiraterna och en av grundarna av HOI Förlag.

 

Jag träffade på Desirée Fredlund som efter att ha blivit refuserad i all oändlighet skrev en bok om det, och blev utgiven. Boken heter: Refuserad. 😉

 

Åt lunch med en massa glada egenutgivare. Runt det här bordet smiddes planer som en dag kommer att förändra förlagsbranschen för alltid. Överallt tyckte jag mig nämligen se tecken på hur de små förlagen och egenutgivarna organiserar sig. Den förändring som jag talat om så länge är redan på gång. Snart kommer landskapet att förändras radikalt ...

 

Och vad är väl en bokmässa utan Jan Guillou

 

Träffade mässans snyggast klädda deltagare. Antagligen är den strikta känslan för mode något som kommer automatiskt av att vara levande död. Hon gjorde reklam för seriealbumen The Walking Dead som gjordes till bejublad tv-serie i våras.

 

Erik Granström var på strålande humör när han satte sig för att signera i SF-bokhandelns monter. För fem år sedan släpptes Svavelvinter, och när det nu var dags för uppföljaren Slacktare små, så ringlade kön runt hela montern under hela den timme han satt där.

 

Gick runt ett hörn och sprang på den ursnygga montern tillhörande Ord Text Mening Förlag. Det var jättekul att träffa Anna Lindvall Olsson i egen hög person, och få diskutera lite av problemen men framförallt de fantastiska möjligheter som finns för småförlagen. Framtiden är vår! 🙂

 

Sedan upptäckte jag att en av mina gamla idoler Peter Madsen var på bokmässan och signerade. Så jag skyndade mig bort till Ekholm&Tegebjers monter. Där kom jag i samspråk med förläggare Mikael Tegebjer. Hur trevligt som helst.

 

En av dagens höjdpunkter var att få träffa Peter Madsen. Jag har varit ett stort fan av hans Valhalla-serier i många år. Han målade en Loke (min favoritkaraktär) i mitt album, och jag fick dessutom den överväldigande glädjen att ge honom ett signerat exemplar av Drakhornet. Han har varit en stor inspiration, så det kändes gott att få ge något tillbaka.

 

Dessutom fick jag glädjen att återse Ola Skogäng, som tecknar den grymt mysiga Theos Ockulta kuriositeter.

 

Sedan stängde bokmässan, och allt såg plötsligt mycket annorlunda ut.

 

Dagen avslutades med en förlagsmiddag med hela HOI-gänget. Tack HOI för en skön mässa!

(Detta inlägg har först publicerats på debutantbloggen.)

 

Jag har under en tid gått och närt på en dröm. Nu när jag varit på mässan har den drömmen fått ytterligare kraft. Det finns en sak jag känner starkt. En dag ska jag ha min egen monter på bokmässan, tillhörande Fafner Förlag, fylld med svensk kvalitétsfantastik. Men resan dit är lång. Vi får se hur många år det tar.

Nu är det åter dags för sömnen att koppla sitt grepp. God natt.

Ett svar på ”Bokmässan rockar!”

  1. […] Oskar Källner var också gäst i Hoi:s monter. Han har skrivit en ungdomsfantasy som utspelar sig på 1800-talet i Sverige. Låter spännande! […]

Kommentarer är stängda.