Drakhornet fick superrecension av BTJ!


Så har Drakhornet blivit recenserad av BTJ. För den som inte vet vad BTJ står för kan jag upplysa er om att det är en förkortning för Bibliotekstjänst. De är ett distributionsföretag som har Sveriges bibliotek som sina största kunder. Varannan vecka skickar de ut ett häfte, kallat BTJ-häftet, där de recenserar nytillkomna böcker.

BTJ recensionen är väldigt viktig. Den avgör i mångt och mycket huruvida man kommer att nå in i bibliotekssverige. Jag har en bekant som sålde över 400 böcker till olika bibliotek på en bra BTJ recension!

Så vad skrev de om Drakhornet? De var väldigt positiva! En vän på biblioteket skrev ”GRATTIS till en superbra recension hos BTJ! :)” innan jag ens hade läst den själv. Vilket så klart gjorde mig oerhört nyfiken. När jag väl fick läsa den blev jag så glad att jag knappt visste var jag skulle göra av mig själv.

Helst vill jag dela med mig av recensionen till hela världen. Men tyvärr får jag inte publicera den på internet. Lektörstjänsten är nämligen en betalstjänst hos BTJ där bara kunderna (bibliotek och vissa bokhandlare) kan gå in och läsa. Man får dock publicera kortare citat ur recensionen, så länge som man också uppger lektörens namn.

Lektören hette i detta fallet Kerstin Hagstrand-Velicu. Jag kan glatt konstatera att hon inte bara gillar boken utan dessutom verkar ha förstått den. Jag har nämligen genomgående försökt att skriva boken på två nivåer. Dels ska det vara ett äventyr som vem som helst ska kunna läsa och älska. Men där ska också finnas mer, för eftertanke och analys.

Men nog pratat. Jag får visserligen inte publicera hela recensionen, men här kommer ett citat:

”Handlingen är snabb och man hinner knappt hämta andan förrän nästa drabbning är på gång. Karaktärerna är tecknade med känslighet och stor förståelse för mänsklig svaghet som girighet, ren illvilja, skuld men också mod och längtan efter frihet. En verkligt bra fantasybok med många infallsvinklar.”

Yes! Där satt den. Bådar gott inför fortsättningen.

2 svar på ”Drakhornet fick superrecension av BTJ!”

 1. Hej Oskar, varma hälsningar från Mexico (Darlenes från skuggorna ständigt vakande pojkvän vid tangentbordet).

  Vi är båda oerhört glada för din skull, det är roligt att se hur väl din bok blir bemött. Hoppas att det fortsätter så, samt att kraven på uppföljaren börjar hagla inom kort.

  Böckerna du skickade anlände nyligen till Mazatlán, så nu kvarstår bara sista etappen innan ett exemplar når oss här i Ensenada. Högläsning står givetvis högt upp på schemat.

  Återigen, ett stort grattis från oss båda!

  Med vänliga hälsningar,
  Fredrik Karlström och Darlene van der Heiden

  P.S – Darlene hälsar att hon kände på sig att boken skulle bli en succée direkt när hon läste den.

 2. Oskar Källner skriver:

  Hej.

  Kul att ni hörde av er. Så böckerna tog över sex veckor på sig över Atlanten? Trodde de var framme för länge sedan. Men, men, det viktiga är att de är framme. Ha så skoj med högläsningen! 🙂

  Förhoppningsvis kan jag ha uppföljaren klar till jul. Det är i alla fall planen. 😉

  Tack! Och hälsa Darelene så mycket.
  mvh /Oskar

Kommentarer är stängda.