Yi

Yi - med titel

Hedersprisvinnare i Mix Förlags och Science Fiction Bokhandelns stora SF-novelltävling 2013.

Tusenfotingar stora som godståg, köttätande kackerlackor, träd med tänkande nervsystem – när Yi anlände till solsystemet växte ett nytt ekosystem fram på månen. Sedan anfölls jorden.

Nu är tiden inne för människorna att slå tillbaka. En förtrupp skickas ut på ett livsfarligt uppdrag – kan de rädda mänskligheten, eller är det redan för sent?

Oskar Källner, hederspristagaren i MIX förlags och SF-bokhandeln stora novelltävling, slukar dig med nya livsformer och framtida teknik i novellen Yi.

Sagt om Yi

”Suttit som klistrad. Välskriven novell med driv och intensitet. Vill läsa mer om denna värld.”
– @SmilinThyme

”Oskar Källner skapar en riktigt spännande historia och lyckas skapa tre mycket intressanta karaktärer som utvecklas åt helt olika håll på de få sidor som novellen består av. Jag tycker det är kul att det i denna spänningsspäckade novell ändå finns en kärlekshistoria mellan Rickard och Clarissa som får ta oväntade vändningar och som bär upp novellen. Jag skulle gärna se en längre historia som handlar om Yi, för den här historien var på tok för kort, jag vill ha mer!”
– Poplitt på Poplitt

”…utvecklas till något betydligt mer intressant när den blandas med ”dickiska” frågor om verklighet och identitet. Högt tempo och mycket action, men även tänkvärt.”
– Peter på Spektakulärt

”…rafflande actionsekvenser, kärleksscener och oväntade vändningar … Jag vill ha mer av den här fascinerade världen! ”
– Andreas Ljungström på Farbror Atlas

”Källners prosa osar av inspiration och påhitt … Som vanligt när Källner är i farten är det full rulle på ett intelligent sätt … en riktig pärla till novell.”
– Jonny på Swedish Zombie

” Teknisk jargong och spektakulära effekter dominerar den del som skildrar själva uppdraget, medan själsvrängande insikt präglar den avslutande delen. Det är ett mycket fantasifullt äventyr…”
– Christian Gripenvik på Bokbocken


Novellcirkel

Podcasten Farfarsparadoxen har haft en novellcirkel angående Yi! Vill du lyssna så börjar det vid 1:30:00. (Alltså, lyssna gärna på hela avsnittet. Det innehåller massor av skönt nörderi. Men om du främst vill lyssna på novellcirkeln så spola fram en och en halv timme.)

OBS! Novellcirkeln innehåller självklart stora spoilers av Yi. Har du inte läst novellen innan så gör gärna det så du inte får slutet förstört för dig.