Vid världens ände & En sista kyss farväl

Varldens_ande_Sista_kyss

Vid världens ände: 
Förgöraren far fram över jorden, otyglad och ostoppbar. I en stuga vid havet väntar en konstnär tillsammans med sin android på att undergången ska komma över dem. Men först ska han skapa sitt slutgiltiga mästerverk.

Vinnare i Duo Ditos SF-novelltävling framtidsnovellen.

En sista kyss farväl: 
En ung kvinna återvänder efter en lång rymdresa. Medan hon varit borta har åren gått på jorden. Ensam far hon ut till en stuga i skogen. Den gamle man som bor där blir både arg och chockad över att se henne. Men hon har ett ärende, och hon tänker inte ge sig.

 

Sagt om Vid världens ände

“Vid världens ände är en mästerligt komponerad novell med dess dialektiska palett av ljus och mörker, mänskligt skapande och teknologisk förgörelse… utsökta gestaltningen av mikrokosmos, genom livets början och makrokosmos, till världens slut.”
– Anders Textorius

”Från sommarlugn skärgårdsidyll kompliceras bilden successivt. Nanobots är det som skrämmer hotfullt vid horisonten. Stanna och gå under i ett skapande ögonblick, utan en tanke på efterlevande, eller fly och försöka kämpa för att överleva? … sådana tankebanor kan naturligtvis ge oss kalla kårar. Science fiction idag, verklighet i morgon? På gott och ont.”
– Åsa på Bokhyllan