Stormvinge

Stormvinge omslag FINISH CS5 v2.indd

Minna älskar att flyga men får bara göra det på gamla Lera. En dag trotsar hon sin farbrors order och flyger djupt in bland bergen. Där hittar hon en rasande vildhingst med bruten vinge. De attackeras av pumor och Minna blir strandsatt med vildhingsten som enda sällskap. Omgivna av rovdjur tvingas de samarbeta för att överleva.

Detta blir början på en oväntad vänskap med vilda kappflygningar och rafflande äventyr. Men det finns andra som är ute efter hingsten. Så när lömska planer hotar familjens ranch måste Minna satsa allt för att vinna, även om det kan kosta henne livet.

 

”Så spännande att jag läser långt in på natten och drömmer om min egen stormvinge.”
– Isabella Johansson på Bibblabella

 

Sagt om Stormvinge

 

”Det är inte ofta jag öppnar en hästbok som jag inte kan lägga ner den förrän den är färdigläst. Stormvinge är en sådan bok. I boken blandas hästboksgenren med fantasy på ett strålande sätt.”
– Kerstin Hagstrand-Velicu på Bibliotekstjänst

”Jag börjar nästan känna mig löjlig som tokhyllar Oskar Källner varje gång, men han förtjänar att tokhyllas. Det här är nämligen underbart bra … Källner ger oss mångkultur, onda bovar, vänskap, hemligheter och spänning. Ett paket med extra allt … Har du ett hästtokigt barn därhemma? En tonåring som gillar science fiction eller en yngre släkting som gillar fantasy? Innehållet är minst lika vackert som omslaget, så ge dem den här boken! Jag lovar att de kommer älska den.”
– Katja Gilljam på Bokhuset

”… fungerar helt fantastiskt bra. Jag får precis samma känsla under läsningen som jag fick när jag var tio och läste mina älskade hästböcker. Karaktärerna och deras relationer sinsemellan är väldigt levande … Det finns ett bra driv genom hela historien utan att det blir hetsigt och den hänger ihop fint. Jag har svårt att slita mig från boken och njuter av att få vistas i den värld Källner byggt upp.”
– Veroniqa på Bokdivisionen

”Stormvinge, är väldigt spännande och actionfylld. Det blir aldrig tomgång då nya element dyker upp hela tiden och språket flyger fram lika lätt som de bevingade hästarna … Källners värld är smart uppbyggd med tekniska prylar och ett välfungerande biologiskt system, men det kanske viktigaste är att karaktärerna känns äkta …”
– Jonas Bengtsson på Barrikaden

”En säregen och unik twist på en klassisk berättelse och som fungerar klockrent … Jag beundrar Källner som vågar gå utanför boxen och skapa något helt eget, något unikt och mycket speciellt … resultatet blir så fantastiskt bra! … tävlingsflygningar som är så halsbrytande actionfyllda att jag sitter med andan i halsen och en skyhög puls! Jag njuter ifrån första sidan till den sista och de sista sidorna har jag rent av tårar i ögonen. Stormvinge är en vacker berättelse om mod, vänskap, familjeband, lojaliteter och styrka. Allt skildrat med ett rättframt språk som vibrerar av liv och detaljer. En helt igenom fantastisk bok!”
– Helen Bruhno på Midnattsord

”Rörande vacker med en storslagen miljö … Tempot är högt genom hela boken och får vilken slöläsare som helst att greppa hårdare om boken och hålla andan i svängarna. … precis som Farley har Källner fångat samma anda där det är spänningen som får ta plats även om det finns inslag av hästtypiska händelser i ett stall. Jag tror att det här kommer att vara en hit … En bok som passar hästtokig som spänningstokig, gammal som ung.”
– Carola Strömstedt på Carola Strömsteds blogg

”Utan tvekan en mycket bra bok! … Källner har skickligt fått in den framtida världen och den nya planeten … Handlingen gick fort framåt … Jag själv hade svårt att lägga den ifrån mig!”
– Elina Comstedt på Elinas Bokliv

”Den var bra riktigt bra … framför allt gillade jag Minnas planet. Det första som fascinerade mig var de två solarna och sedan planetens urinvånare. Om jag hade fått bestämma hade jag velat få reda på mer om dem …”
– Linn på Ett liv med Canon och böcker

”Omslaget skapade höga förväntningar och det är med glädje jag kan säga att de överträffades … Ibland händer det att rösten bryts och ögonen tåras av sinnesrörelse … Stormvinge är en berättelse som överraskar under läsandets gång och samtidigt vilar i en skön självklarhet när sista sidan klingat ut. Den lämnar efter sig en varm känsla och uppskattas mycket av både mig och nioåriga dottern.”
– Anna Nozlin på Andra böcker och tankar

2 svar på ”Stormvinge”

  1. Hanna johansson skriver:

    älskar boken! Är 11 år och håller på att skriva min första bok. Hämtar väldigt mycket insperation av boken och läser den om och om igen. Fatta rinte hur du kan skriva en så fantastisk bok! Helt klart den bästa jag läst någonsin, och jag läser mycket! Återigen, fantastisk bok! //Hanna

  2. Oskar Källner skriver:

    Hej Hanna. Vad roligt att du gillar Stormvinge så mycket. Det är alltid väldigt roligt för en författare att få höra att ens verk läses och uppskattas. Jag önskar dig stort lycka till med ditt eget skrivande. Det är mycket arbete att lära sig skrivandets hantverk, men det är värt allt slit när man väl håller sin egen bok i handen. Tack igen för att du hörde av dig.

Kommentarer är stängda.