Stockholms drottning

Stockholms drottning

Sverige finns inte mer, uppslukat av de fasansfulla formlösa. Omgivet av en magisk barriär, och fyllt med varelser från sagor och legender, är Stockholm fortfarande fullt av liv, maktkamp och intriger.

Beth är en fixare, en som får saker och ting gjorda. När ett jobb går fel måste hon, tillsammans med sin vän, ungdraken Pug, bege sig ut i skuggzonen. Ett uppdrag ingen tror de ska återvända från. Där väntar en fasansfull hemlighet, och det som började som ett självmordsuppdrag visar sig snart vara något mycket värre.

Stockholms drottning är en urban fantasy med rockiga älvor, cybernetiska drakar och skräckinjagande tentakelmonster.

 

Sagt om Stockholms drottning

”Det är detaljrikt och kul att följa Beth och hennes drak-kulting Pug på specialuppdrag för draken Shavarax utanför barriären i söderort vilket blir dramatiskt och en del i den stora uppgörelsen mellan drakklanerna, mycket maffiainspirerat. Mycket bra miljöskildringar.”
– Anders Nilsson på Retrograde Spring

”Jag förundras över den fantasi och lekfullhet som ständigt gör sig påmind i Källners noveller. Det vimlar alltid av högteknologiska grunkor, underliga varelser och omvälvande händelser. Det stämmer också bra in på Stockholms drottning. Här samsas bland annat ett mc-gäng bestående av punkiga minotaurier, gigantiska skugglika tentakelmonster, svartalfer och drakar. Det är händelserikt och medryckande.”
– Andreas Ljungström på Tentakelmonster

”Stockholms drottning gör mig inte besviken … Det är imponerande att få till ett sådant världsbygge på de relativt få sidor som står till buds.”
– Annah Nozlin på Andra böcker och tankar

”Min personliga favorit är nog Stockholms drottning, ett dystopiskt fantasyäventyr med skräckinslag. Här har Källner lyckats få in alla fantastikgenrerna i en novell och han hanterar det riktigt bra!”
– Ewa Broberg på Lagom lycklig

”Min personliga toppfavorit … Äventyr i en framtida skrämmande och hotfull sagovärld, skräckfylld av tentakelmonster, drakar och allsköns väsen ur gammal folktro. Allt i Stockholmsmiljö. Kan man verkligen undvika att bli nyfiken på trollens och nissarnas förflutna, liv och leverne i den där världen? Oerhört underhållande och roande novell-karamell.”
– Åsa på Bokhyllan

”Där mixas människor, troll, dvärgar, tentakelmonster stora som Globen och drakar samman i den snåriga maktkampen i ett våldsamt och dystopiskt urban fantasy-Stockholm.”
– Bengt på Barrikaden

” En sprudlande berättelse om ett dystopiskt Stockholm där varelser från sagornas värld sedan länge tagit över. En novell som fullkomligt exploderar i kreativitet och berättarglädje.”
– Katja på Bokhuset

”Särskilt vibrerande är också ”Stockholms drottning”, där sagoväsen och mytologiska varelser tagit sin boning bland människorna och trängt ut dessa i marginalerna. Här blandas mustigt folktro med science fiction på ett effektfullt sätt.”
– Andreas på Literature Connoisseur

”Berättelserna sträcker sig från folktro (drakar, troll, alver, nissar) till ren science fiction med riktig high-tec. Gärna båda sakerna samtidigt. Och ja, ett och annat tentakelmonster dyker också upp. Och en minotaur.”
– Monica på Bokföring enligt Monica