Skogens hjärta

Skogens hjärta framsida 1700x2416

“Den kommer att skydda dig. Men var ändå försiktig! De är hemska varelser, grymma och hjärtlösa.”

Erik kramade den vita stenen mellan fingrarna. Han visste vad han var tvungen att göra. Att bli en tjuv och stjäla från älvorna. På skakiga ben försvann han in bland träden.

Hanna fingrade på ryggsäcken. Hon hade packat den säkert tusen gånger, men kunde ändå inte förmå sig att gå. Hon svor för sig själv. Vad håller du på med? Ska du sitta här tills de hämtar dig till bröllopet? Hon reste sig och gick mot dörren. Idag skulle det ske. Idag skulle hon lämna allt det gamla bakom sig.

Skogens hjärta är andra delen av Nornornas vävnad, en fantasyserie som utspelar sig i det tidiga 1800-talets Sverige. Det är ett land där Näckens stråkar fortfarande kan höras över vattnen och älvorna dansar över ängarna.

”Skogens hjärta är en oupphörligt spännande fantasyberättelse i ett svenskt artonhundratal som känns både bekant och exotiskt.”
– Erik Granström

 

Provläs Skogens hjärta.

 

Sagt om Skogens hjärta

 

“Karaktärerna är väl beskrivna med psykologisk skärpa och en god portion humor. Särskilt fint skildrad är Hanna och hennes kamp mellan lojalitet mot sina vänner och viljan att rädda sig själv undan ett vidrigt öde … Boken är en härlig läsupplevelse, en riktigt bra fantasyberättelse som går i svensk folkton.”
– Kerstin Hagstrand-Velicu på Bibliotekstjänst

“Jag blev förvånad över Oskar Källners första bok Drakhornet, och ännu mer positivt överraskad är jag över uppföljaren som har en mer komplex historia, ännu mer levande rollkaraktärer och mer spänning.”
– Anna på Spektakulärt

“I och med Skogens hjärta så har hans författarskap blivit mer moget och jag vågar nog säga att Skogens Hjärta är i absolut topp när det gäller högklassig fantasy.”
– Robert Elander på Megazine

“Jag gillar de magiska elementen och fullkomligt älskar att Källner har vävt in nordisk mytologi och folktro i historien. Bäckarhästar, Yggdrasil, älvor, troll, magiska städer, det är en fantasifull värld och det är kul att utforska den tillsammans med Erik.”
– Anna Chung på Boktycke

”Det är helt underbart att se hur Källner vävt in nordisk mytologi ihop med sina egna fantasier i boken. Han är riktigt duktig på det och det är helt omöjligt att inte tycka om berättelsen. Nästan så att man vill äta upp den, faktiskt.”
– Liv på En plats i bokhyllan

”Källner har stor talang för att fylla sina fantasyäventyr med olika sidosprång och fantasifulla påhitt. Många av personporträtten fördjupas liksom i förbifarten, och det är en väldigt läsvärd historia.”
– Jonny på Swedish Zombie

” Källner har byggt upp en både farlig, vacker och magisk värld … ju längre in i berättelsen man kom, desto mer spännande blev det och till slut längtade jag efter att få komma hem från skolan för att kunna sätta tänderna i boken … en riktigt bra bok som jag varmt rekommenderar.”
– Alba på Boklyckan

”Jag älskade Drakhornet och blev inte besviken på uppföljaren. Skogens hjärta är spännande och fartfylld … jag ska definitivt fortsätta med serien. för låt oss vara ärliga, Oskar Källner är 2000-talets Bröderna Grimm.”
– Bella66 på Boksidan

”Källner lyckas på något sätt höja ribban när man tror att det inte längre går … jag kan inte vänta på att få läsa mer.”
– Cecilia på Book Obsession