Luna Olympia

Luna Olympia_x1400

Chris är en klon, skapad ur en fulländad genpool. Han sänds till federationens huvudstad, den enorma rymdstationen Tellus, för att arbeta inom politiken. På vägen träffar han Rebecca från Perth. Hon är prisjägaren som hela den undre världen fruktar. Nu har hon ställt in siktet på det farligaste villebrådet av dem alla, piratkungen Dawn. Men han kommer inte att ge sig utan strid, vilket passar Rebecca utmärkt. Hon vill döda honom med sina bara händer.

Snart är Chris indragen i en malström av intriger och tvingas kämpa, inte bara för sitt eget liv, utan för hela federationens framtid.

Luna Olympia är en science fiction med snabbkäftade prisjägare, svampknarkande smugglare, ilskna cyborgs och enorma explosioner.

“Lika delar Firefly och Metroid och precis så bra som det låter!”
– David Lundgren på OARYA.se

 Sagt om Luna Olympia

”Det är en mustig handling vi får ta del av med politiker, prisjägare, androider, rymdpirater samt intriger där man inte vet vem som man kan lita på. … och en hel del färgstarka karaktärer. Sedan är det en riktig hårding till prisjägare vi möter i Rebecca … Jag ser verkligen fram emot att läsa mera av Ulrika Fjellborg.”
– Håkan på Håkans hylla

”Det här är nog en av de häftigaste böckerna jag läst på länge!… Handlingen är tillräckligt charmig och tilldragande för att jag ska svälja allt … Osökt får jag en ”Firefly-känsla” när jag läser och jag vill hänga i den här världen länge. Jag tror att fantastik-Sverige har fått en ny rymdoperadrottning!”
– Ewa Broberg på Lagomlycklig

”Min favorit bland karaktärerna är självklart Rebecca! Självklart för att jag alltid gillat starka och självständiga kvinnliga karaktärer som är lite skarpare och mer rebellisk än vad kvinnor ofta brukar beskrivas som i böcker … lättläst, underhållande, spännande och intressant! … Jag ser verkligen fram emot fler böcker av den här författaren!”
– Boklysten

”Luna Olympia är en ovanligt opretentiös bok. Det är stora explosioner, coola rymdskepp och maktgalna rymdpirater i fokus från första sidan. Aldrig att handlingen står och stampar, här är det fullt ös redan från början. Men jag tycker aldrig det blir fånigt. Världen är fascinerande och karaktärerna välskrivna. Allt har sin plats och är skickligt sammansatt. Ulrika Fjellborg har skapat ett fartfyllt, spännande och underhållande science fiction-äventyr som kan mäta sig med det mesta. Sa jag att jag diggar Rebecca förresten?”
– Andreas Ljungström på Tentakelmonster

”Det är en komplex historia, imponerande välskriven men oerhört kompakt … Gillar du intriger, våldsamma fighter och rakt igenom tuff attityd är detta boken för dig”
– Åsa på Bokhyllan

”… det var så lättläst och underhållande. Det är action och tvister och spännande bekantskaper från början till slut. Jag är positivt överraskad! … Rebecca ger berättelsen kaxighet och oberäknelighet, medans Chris är lite mer lågmäld. En ton av humor finns också som lättar upp läsningen … Nu är jag sugen på mer sci-fi!”
– Läsfåtöljen