Drakhornet

Han höjde armarna och slungade sig bakåt, precis utom räckhåll för gripande händer. Fallet var långt. Det tog aldrig slut. När han väl träffade vattenytan blev allt svart.

Erik är bara en enkel stallpojke. Så varför är han jagad av soldater? Och varför är kyrkoherde Kloo så mån om att ge honom husrum?

Efter en vild flykt hamnar Erik i Kilsbergen. Där bor Hanna med sin försupne far. Hon är bortlovad till en flera gånger äldre man och söker sin frihet, medveten om att priset kan bli mycket högt. Snart upptäcker Erik att det finns varelser i skogen och att alla inte är vänligt sinnade. När ett märkligt väsen försöker dränka barnen i byn dras Erik och Hanna in i ett spel som de inte förstår, men desperat måste vinna.

Oskar Källners debutroman Drakhornet är en smart, spännande och bitvis obarmhärtig ungdomsfantasy. Den utspelar sig i det tidiga 1800-talets Sverige där det fortfarande finns älvor i mörkret och troll i underjorden.

”Oskar Källners Drakhornet är en frisk fläkt i den svenska fantasybrisen.”
– Niklas Krog.

 

Provläs Drakhornet.

 Sagt om Drakhornet

“ Jag har läst extremt mycket böcker. Denna placerar sig på topp 5. Lätt!”
– Zackariasson på My World

”Handlingen är snabb och man hinner knappt hämta andan förrän nästa drabbning är på gång. Karaktärerna är tecknade med känslighet och stor förståelse för mänsklig svaghet som girighet, ren illvilja, skuld men också mod och längtan efter frihet. En verkligt bra fantasybok med många infallsvinklar.”
– Kerstin Hagstrand-Velicu på Bibliotekstjänst

”Medan historien rullar ut sig hamnar han i olika äventyrligheter som inbegriper bland annat troll, lyktgubbar, dryader och najader. Källner ser noga till att aldrig sakta ned på tempot. Dramat är humoristiskt och ödesmättat. Dessutom är det en fin skildring av vänskap och ungdomlig kärlek …  en kul och spännande inledning till Nornornas vävnad.”
– Jonny på Swedish Zombie

“Vissa kapitel är väldigt spännande, speciellt de som har med det övernaturliga att göra. Slutet bäddar för en uppföljare och det är med ett sug i magen som jag lägger undan den färdiglästa boken ifrån mig.”
– Anna Chung på Boktycke

“Särskilt bra var de starka kvinnliga karaktärerna, som slipper vara bara krigare, undersköna varelser eller häxor eller något annat som är typiskt för kvinnor i fantasylitteraturen. Jag gillar att man inte får veta allt utan att man hela tiden får med sig pusselbitar och antydningar som man själv får lägga ihop tills man ser sammanhang och bygger ihop bokens historia. Boken blev aldrig tråkig och jag hade efter ett tag svårt att släppa den då det blev som en bra deckargåta.”
– Anna på Spektakulärt

”Boken var över förväntan och mäter sig med giganter som Eragon. Oskar Källner väver in både troll och alver i berättelsen, alltså gamla välkända sagofigurer som de flesta känner till, och lyckas att göra om dem till något som känns nytt och fräscht. Helt klart läsvärd!”
– Pontus i tidningen Nära

“Det är en rolig, spännande och ibland även sorglig saga. Överlag tycker jag att berättelsen flyter på och tempot är perfekt. Inte bara omslaget påminner om John Bauer utan jag hade genom hela boken bilden av Bauers skog och sjöar på näthinnan och som en känsla . Jag är fast från start och vill verkligen veta hur det kommer gå för Erik och hans vänner.”
– Frances Blaxell på Spelkriget

“Boken är skriven i ett, för mig, perfekt tempo. Det känns som det händer något nytt och spännande var och varannan sida, är det inte troll eller annat mystiskt som dyker upp så får mig sig en djupdykning i de underbara karaktärer som målas upp. Lägga ner boken blir allt som oftast svårt, något som för egen del händer väldigt sällan … det är en fantastisk bok han skrivit och som alla bör läsa, ung som gammal.”
– Joakim Sjöberg (Familjenspel) på Spelkriget

“Drakhornet är en spännande och intensiv bok. Det händer hela tiden något nytt som gör att du undrar vad som ska hända på nästa sida. Speciellt lever boken upp under den senare delen av berättelsen. Det märks att Oskar fått upp andan ordentligt när han skriver och både språket och handlingen utvecklas och intensifieras ju närmare slutet man kommer.”
– Emmy Zetterqvist på Emmyz.net

“Historien är fantastiskt intressant, och väver in nordisk mytologi och folktro med händelser ur Sveriges historia. Det gör att man nästan känner sig som en del av historien, och det är inte utan att det väcks en tanke om vad som är sanning och vad som är fantasi … Drakhornet har öppnat en dörr hos mig. Inte nog med att den gör mig irriterad över att jag inte har nästa del i historien tillgänglig att läsa ännu men den inspirerar mig dessutom till att lägga i ytterligare en växel i mitt eget skrivande.”
– Aengeln Englund på Växjönytt

“Både Erik och Hanna griper förtvivlat efter en möjlighet att styra sina egna liv, men i Hannas berättelse blir den kampen snäppet mer intressant, mer om kön och ekonomisk makt och en trasig familj än om genetiskt arv, soldater och hjältens vanliga “varför jag?”-klagan. Jag vill läsa nästa bok för att få reda på vad som händer med henne – om hon nu kommer att vara med där. Erik bryr jag mig ärligt talat inte mycket om, men Hanna vill jag möta igen.”
– Maria Nygård på UNT

“Och så finns de där böckerna som jag inte klarar av att göra en paus i. Som jag läser i ett sträck oavsett tid på dygnet och som lämnar mig hålögd av sömnbrist. Drakhornet tillhör den kategorin.”
– Kristina Svensson på kristinasvensson.se

“Drakhornet är en bok som är spännande från första sidan till den sista. Det är en historisk bok, men också en typisk fantasy. Det finns inte bara troll, utan också älvor, dryader, najader och lyktgubbar med i handlingen.
Drakhornet är första delen av Nornornas vävnad och jag längtar redan efter nästa del!”
– Kristina på Nosbloggen

“Drakhornet är en mycket spännande berättelsen och självklart kommer jag att kasta mig över del två, Skogens hjärta.”
– Emma på Det mörka tornet

“Oskar har skapat en helt egen spännande fantasyvärld i en lämplig miljö där troll och mystiska övernaturliga krafter existerar. Boken har ett växlande tempo och går bra att läsa bara för nöjes skull men har också en djupare sida. Trovärdiga och intressanta karaktärer finns det gott om. Slutet av boken är oerhört rafflande och jag ser verkligen fram emot att få läsa och se vad som händer i bok nummer 2 i serien Nornornas vävnad!”
– Alba på Boklyckan

“Att få läsa om magiska äventyr är aldrig tråkigt och Källners debutroman måste var bland en av de bästa!”
– Cecilia på BookObsession

“Boken är spännande och man undrar hela tiden vad Afon/Näcken ska göra härnäst … Karaktärerna är väl beskrivna med ovanliga drag och egenskaper … Jag har läst Drakhornet fyra gånger (och den fjärde blir helt klart inte den sista) och Älskar den.”
– Bella66 på Boksidan