Home » Tidsmaskinen

Tidsmaskinen

tidsmaskinen_cover_x1400Det här var inte vad han hade väntat sig.

Uppfinnaren från London har anlänt till en avlägsen framtid. Omedelbart blir hans tidsmaskin stulen. Strandad i en värld fylld av mirakel och förfall söker han efter en väg hem och finner en dold ondska.

Tidsmaskinen gavs ut första gången 1895 och är en av de största science fiction- klassikerna. Här ryms både ett vilt äventyr och en skarpsinnig reflektion över människans hjärta och drivkraft.

H.G. Wells (1866-1946) ses i allmänhet, tillsammans med Jules Verne, som en av science fiction-genrens förfäder. The Time Machine släpptes första gången 1895 och är en av de stora föregångstitlarna inom genren. Det var med den som H.G. Wells etablerade tidsmaskinen som koncept, något som har kommit att användas oräkneliga gånger sedan dess.

Boken släpptes 2017-01-02 som pappersbok, e-bok och ljudbok.

Omslagsillustrationen är gjord av Andreas Raninger och ljudboken är inläst av Jakkin Wiss på In Mind Studios.

Sagt om Tidsmaskinen

”Detta var en av de bästa SF-klassiker jag hittills läst, en klassiker man vill äga stående i bokhyllan för att rekommendera, låna ut och kunna läsa om … som förutom utmärkt äventyr och spänning dessutom inbjuder till eftertanke … Lättillgängligt och smidigt språk gör den till en fröjd att läsa, inte alltid fallet då det gäller så här gamla klassiker”
– Åsa C på Bokhyllan

”Tidsmaskinen i en underbar nyöversättning av Oskar Källner, är ett måste i bokhyllan hos varje älskare av såväl SF, fantasy som steampunk. En liten behändig bok med riktigt snygg tidsmaskin på omslaget, och med ett flyhänt språk som blåser nytt liv i den sekelgamla berättelsen … s. Vi får även följa tidsresenären till en ödslig avlägsen framtid där solen svällt upp, och den som kan sin Darwin vet att H.G. Wells med hjälp av hans bok om arternas uppkomst xtrapolerat alla de varelser vi träffar på. Än i dag är denna bok ett suggestivt och tankeväckande äventyr trots att den skrevs 1895 … fem vackra vita blommor av fem.”
– Sandra Petojevic i Brev från Cosmos

”Tidsmaskinen är både en idéroman och en ganska lättläst äventyrsbok, dessutom kan den sorteras in i hyllan för dystopiska framtidsskildringar, definitivt läsvärd alltså (om man gillar sånt) … Nyöversättningen av Oskar Källner tycker jag är utmärkt, språket känns mindre knarrigt än de tidigare översättningar jag har kommit i kontakt med.”
– Joel Bergling på Dagens bok

”En av de bästa i sin genre. Samtidsanalys som fungerar 100 år senare. Måste för SF-intresserad. Spännande och med djup och resonemang. Betyg: Fem.”
– Jonas Bengtsson på Barrikaden

”Kanske är det så att böcker om framtiden säger minst lika mycket – om inte mer – om den egna tiden, än om den tid i det kommande som de porträtterar … Därför blir det inte minst intressant att läsa H. G. Wells Tidsmaskinen för att ställas inför den samtid där boken tillkom, utöver att sugas in i den framtid som han därifrån målar upp. En tid där evolutionsteorin var ny och där den socialistiska diskursen fått ordentligt med luft under vingarna … Tidsmaskinen skrevs för över hundratjugo år sedan. Det gör inte att den förlorat sin aktualitet som klassisk Science Fiction. I modern svensk språkdräkt, genom Oskar Källners försorg, kommer berättelsen till sin rätt …”
– Andreas Creutz på Literature Connoisseur