Home » Alfa och omega

Alfa och omega

Sju noveller som kryssar mellan science fiction och skräck, som vandrar genom parallella världar till universums slut och bortom.

 

”Oskar Källner rör sig skickligt i science fiction-landskapet och imponerar med visionärt djup och fängslande öden.”
– Kristina Hård

Noveller som ingår:

  • Vid världens ände (förstapristagare i Duo Ditos novelltävling Framtidsnovellen 2014.)
  • Tills tiden skiljer oss åt
  • Jormungand
  • Memento Mori
  • En sista kyss farväl
  • Stockholms drottning
  • Gamma

Omslagsillustrationen är gjord av Andreas Raninger.
Alfa och omega släpptes den 30:e januari 2017.

 Sagt om Alfa och Omega

“… historierna är medryckande och eskapistiska. Det är spännande när Källner ger oss perspektiv på vår mänsklighets relativt korta historia.”
– Evelina Ivarsson för Bibliotekstjänst

“… hissnande visioner och teknologier som vidgar min bild av framtiden och universum till något gränslöst vackert och ja, jag säger det igen – poetiskt … de världar Källner tar mig med till kittlar och berör mitt medvetande på ett högre plan än någon annan science-fictionförfattare har lyckats med.“
– Carola Strömstedt på Nordisk fantastik och mitt eget skrivande

“Strålande! Hur kul är det inte att hitta nya favoriter? En ny stjärna har tänts på min SF-himmel … Ibland är det sprakande intensivt, actionfyllt, glimtvis humoristiskt, och ibland mer stilla varsamt med allvar. Oavsett vilket, lämnar de olika berättelserna spår, eftertanke, man lämnas inte oberörd av det man läst, precis som jag vill ha det. Det här känns som noveller man kan återkomma till, läsa om, finna något ur ett annat perspektiv man tidigare inte uppmärksammat, kanske upptäcka nya detaljer man vid tidigare genomläsning missat.“
– Åsa C på Bokhyllan

”Alfa och Omega kännetecknas av en ohejdbar berättarglädje och vittnar om författarens otämjda och avundsvärda fantasi och föreställningsförmåga. Som allra högst når Källner i min mening när han lyckas frammana en känsla av att något är fruktansvärt hemskt, men när vi ännu inte vet vad … Alfa och Omega blir i sin helhet en hisnande resa inom och utom världen såsom vi känner den.”
– Andreas Creutz på Literature Connoisseur

”Det som förvånar mig mest när jag läser Alfa och Omega, är förmågan att som författare kasta sig mellan sådana ytterligheter och ändå lyckas få det så himla himla bra. Hur han kan berätta om kvantpartiklar och Hawkingstrålning från svarta hål, och ändå få mig lika engagerad och berörd som när han skriver om drakdrottningar och elaka nissar i trasiga kläder.”
– Katja på Bokhuset

”Tidsresor, tentakler, troll, teknikprylar, tunga vapen och tjejer i huvudrollerna är lite av vad som bjuds i den action-osande och tankfulla science fiction-novellsamlingen … Jormundgand som börjar med byråkrati-satir i ett trångt arkivrum med en Windows 95-dator. Den avslutas med H.P. Lovecraft-inspirerade strider på en sandstrand i en annan dimension där kaktusar går till attack. Omöjligt att förutse och därmed väldigt underhållande … Gamma innehåller häftiga och stora tankar om rymden och olika sorters medvetande. Mind-blowing var ordet …”
– Jonas Bengtsson på Barrikaden