Home » Skogens hjärta får blurb av Erik Granström

Skogens hjärta får blurb av Erik Granström

Det är med stor glädje som jag kan berätta att Skogens hjärta fått en blurb! Det är den där lilla texten som brukar sitta på baksidan (eller ibland på framsidan) av boken. Det är ett kort utlåtande, ofta bara en enda kärnfull mening. Som jag skrivit tidigare på debutantbloggen så har jag  faktiskt vänner som brukar skippa det mesta av baksidetexten och bara läser blurben. Det är utifrån den som de bedömer om de ska köpa boken eller inte.

Den som varit så vänlig att ge mig blurben är självaste Erik Granström. Jag skrev, precis som med Drakhornet, en mycket kort lista över folk jag skulle vilja fråga och roligt nog var Erik omedelbart positiv. Så jag skickade honom en bok samma dag som de anlände från tryckeriet. Som tur var tyckte han om den och strax innan nyår hade jag blurben i min hand.

Erik Granström är ju annars aktuell med sin senaste fantasybok Slaktare små. Det är andra delen i krönikan om den femte konfluxen och den efterlängtade uppföljaren till Svavelvinter. Böckerna baseras löst på kampanjen Svavelvinter till rollspelet Drakar och Demoner som Erik författade redan 1987. Det roliga är att jag själv spelade en hel del Drakar och Demoner under gymnasietiden, och då bland annat just kampanjen Svavelvinter med vilken vi hade sällsynt roligt. Så det var extra roligt att som vuxen få träffa Erik på fantasydagen den 5:e nov i Uppsala.

Men åter till blurben för Skogens hjärta. Den lyder:

”Skogens hjärta är en oupphörligt spännande fantasyberättelse i ett svenskt artonhundratal som känns både bekant och exotiskt.”

 

Det känns jättekul med så fina ord på min bok och jag får tacka Erik Granström så mycket. Till nästa tryckning ska jag sätta blurben på baksidan av boken, samt se om jag kan hitta några andra smarta sätt att använda den.